Pàu team
Ontwikkeling
Strategie

React keeps on booming!

Wat is React?

React is een Javascriptbibliotheek om gebruikersinterfaces mee te bouwen, dat werd ontwikkeld door Meta. Meta had een specifieke tool nodig om hun diensten te bouwen en te onderhouden. De populariteit van React is de afgelopen jaren alleen maar gegroeid. In 2013 maakte Meta van React een open-source project, dat dankzij het harde werk van de maintainers het middelpunt werd van de Javascriptbibliotheken voor ontwikkelaars. Vandaag maken heel wat belangrijke bedrijven er actief gebruik van, zoals onder andere Netflix, Pinterest en Reddit. Bij Pàu worden we begeleid door Davy Engone, trainer en founder van Duolingo om onze skills continu up to date te houden.

De filosofie achter React

Het React-team definieert de filosofie als "Learn Once and Use Anywhere". Dat betekent dat als men eenmaal de principes van React beheerst, men ze kan gebruiken om web-, mobiele en desktop applicaties te bouwen. Voor minder technische mensen is het belangrijk om weten dat dit principe bijzonder krachtig is in softwareontwikkeling.

Wat is React Native?

In softwareontwikkeling zijn er twee platformen die relevant zijn:

  • Het Web platform, waar websites draaien
  • Het Mobiele platform, waar mobiele apps draaien

Kijk naar Apple. Hun investeringen in iOS (Mobiel) versus in Safari (Web) is veelzeggend. Ze willen echt dat het Mobiele platform het wint van het Web platform. 

Op mobiel zijn het Native technologieën die gebruikt worden om apps te maken: 

  • Swift, Objective-C, SwiftUI en Cocoapods voor iOS 
  • Java en Kotlin voor Android

Deze technologieën worden als Native technologieën bestempeld omdat ze ontwikkelaars de mogelijkheid geven apps voor deze platformen te bouwen zonder dat er een translator aan te pas hoeft te komen. 

React is echter gemaakt voor het web, en daarom is het niet Native voor het Mobiele ecosysteem (iOS of Android). React Native brengt de React principes van het ontwikkelen van UI's naar het Mobiele ecosysteem. Dit betekent dat een React developer, met minder inspanning, applicaties kan ontwikkelen voor het Mobiele platform. Een game-changer in 2015. 

Vandaag zijn er meer technologieën die dergelijke mogelijkheden bieden: NativeScript, Flutter en Xamarin.

Takeaways

React (Web) en React Native (Mobile) zijn 2 producten van Meta. Zij creëerden deze producten om hun teams naadloos te laten werken aan hun Web platform en hun mobiele applicaties. Dat opende de mogelijkheid voor web ontwikkelaars om ook mobiele ontwikkelaars te worden.

Echter, elk platform heeft zijn eigen specifieke kenmerken. Daarom kun je een React ontwikkelaar niet zomaar een React Native-rol aanbieden. Bij interesse en passie voor mobiel is de stap wel snel gezet naar React Native.

Heb je interesse in een React, React Native rol bij Pàu, aarzel niet contact op te nemen met Lucas Sledsens , Front-end Developer en Thierry Marien, HR Business Partner

Wij zetten de gebruikerservaring centraal met behoud van een pragmatische aanpak in relatie tot de technische en zakelijke context!
PEOPLE FIRST.
NEEM CONTACT OP MET LUCAS

Benieuwd naar meer?

Lucas en andere Pàu experten staan klaar om je te adviseren en al je vragen te beantwoorden. 

Lucas
Contact
Pàu NV
BE 0834 918 887
Frankrijklei 115, 2000 Antwerpen
info@pàu.be
logo baanBrekendeWerkgever 2022