concept design
Strategie
UX ontwerp

Het Ondergewaardeerd Voordeel van de Conceptfase in Design.

Intro

In dit artikel beschrijft Nina dat, hoewel klanten vaak snel de uitgewerkte schermen willen zien, het in de beginfase van een project belangrijk is om het concept uitgebreid uit te werken in plaats van meteen over te gaan naar het design. Dit komt omdat ze, door haar ervaring als designer, heeft geleerd hoe belangrijk het is om het concept van een project te challengen en tijd te investeren in de ontwikkeling ervan. Door deze aanpak te volgen, kan het eindresultaat beter aansluiten bij de wensen en behoeften van de klant en kan er een stevig fundament worden gelegd voor de verdere ontwikkeling van het project.

Why concept design?

Aan het begin van een groot nieuw (design) project kan men nog gemakkelijk weerstand bieden tegen de neiging om meteen aan de slag te gaan met het ontwerpen van de schermen, maar bij kleinere features of verbeteringen kan dit lastiger zijn. Klanten willen vaak snel iets specifieks zien en dat komt neer op het ontwerpen van schermen.

In deze fase is het daarom belangrijk om tijd te investeren in het uitwerken van een concept, om te voorkomen dat er later veel tijd en geld verloren gaat aan het aanpassen van ontwerpen die niet goed aansluiten bij de doelstellingen van het project.

Blijf op de hoogte!
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws!

Een goed concept design is gebaseerd op drie belangrijke elementen: de gebruiker, de business (en de markt) en de technische mogelijkheden. Als designer is het belangrijk om input te verzamelen over deze elementen en hiermee een concept te ontwikkelen. Benchmarking en het verzamelen van gebruikersfeedback zijn hierbij van cruciaal belang. Het is onmogelijk om met zekerheid te weten wat de klant wil, daarom is het aan te raden om rechtstreeks feedback te vragen aan de klant.

What can Pàu do for you?

Wilt u graag hulp gebruiken van een Páu's UX - expert bij het uitvoeren van een UX Review voor uw applicaties? Duidelijke aanbevelingen nodig om de gebruiksvriendelijkheid van uw digitale producten te verbeteren? Zoek niet verder.

Voor mij is het grootste onderschatte voordeel van de conceptfase het verkrijgen van een duidelijk overzicht van hoe een bepaalde feature verband houdt met andere projecten. Vooral in grote bedrijven waar er tegelijkertijd aan verschillende projecten wordt gewerkt, is dit van groot belang om consistentie te garanderen. Communicatie speelt hierbij een belangrijke rol door de juiste stakeholders op de hoogte te houden en op tijd te betrekken bij projecten, zodat interne buy-in kan worden verkregen en verrassingen kunnen worden vermeden.

Wij zetten de gebruikerservaring centraal met behoud van een pragmatische aanpak in relatie tot de technische en zakelijke context!
PEOPLE FIRST.
NEEM CONTACT OP MET NINA

Benieuwd naar meer?

Nina en andere Pàu experten staan klaar om je te adviseren en al je vragen te beantwoorden. 

Nina
Contact
Pàu NV
BE 0834 918 887
Frankrijklei 115, 2000 Antwerpen
info@pàu.be
logo baanBrekendeWerkgever 2022