awv bim otl
Ontwikkeling

Agentshap Wegen en Verkeer en Pàu.

Infrastructuur

Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) is het agentschap voor wegen en verkeer voor het Vlaamse Gewest in België. Het agentschap beheert ongeveer 7000 kilometer wegen en 7.700 kilometer fietspaden. Veilig en efficiënt reizen hangt af van het vermogen van AWV om informatie over wegprojecten, activa en onderhoud vast te leggen en te delen. AWV heeft de waarde ingezien van het toepassen van moderne digitale oplossingen op papieren processen en heeft partners gezocht om zijn visie voor de toekomst te realiseren. Pàu, een bureau voor digitale gebruikerservaring in Antwerpen, is een partnerschap aangegaan met AWV om een aantal uitdagingen van de instantie op het gebied van het automatiseren van gegevensverwerking en -uitwisseling op te lossen.

"Het voordeel van het gebruik van Forge is niet alleen dat je toegang hebt tot gegevens over wegenprojecten, maar ook dat je ze met iedereen kunt delen "
Raf Vanlathem, Consultant en BIM/OTL Expert, Agentschap Wegen en Verkeer

Uitdaging

Regionale overheden weten dat de aanleg en het onderhoud van wegen niet louter uit eenmalige taken bestaat. Ze omvatten een levenscyclus van projecten die bedoeld zijn om de bruikbaarheid en veiligheid van wegen, snelwegen en fietspaden te vergroten. AWV was al verder dan papieren projecten, maar er was meer nodig dan digitale bestanden om echte kennisdeling mogelijk te maken. Maar gegevens bleven meestal silo's tussen verschillende AWV-afdelingen, wat leidde tot informatieverlies, dubbel werk en projecten of onderhoudswerken die niet op elkaar waren afgestemd.

Hoe AWV en Pàu dit oplosten met Forge

Om de "eilanden" van gegevens te elimineren en doorlopende lifecycle records van wegen en projecten te creëren, riep AWV de hulp in van Pàu. De ontwikkelaars van AWV leerden het Forge-platform kennen tijdens een Autodesk Accelerate-evenement. Zij zagen het potentieel om barrières tussen verschillende soorten gegevens te slechten. Forge was perfect geschikt voor AWV's doel om veel belanghebbenden toegang te geven tot wegmodellen en relevante projectgegevens en hen in staat te stellen deze te bekijken, aangezien het platform de mogelijkheid biedt om via webgebaseerde browsers op verschillende apparaten te bekijken, zonder aanvullende kostbare software.

De ontwikkelaars van AWV en Pàu maakten gebruik van de kracht van de Forge API's om het delen van gegevens mogelijk te maken, ongeacht de platforms en software waarop die gegevens werden gecreëerd. Met de Model Derivative API kunnen ontwikkelaars OTL-gegevens uit ontwerpen in meerdere formaten extraheren. De Design Automation API voor Civil 3D maakt het mogelijk om aanvullende geometriegegevens te extraheren met behulp van aangepaste scripts. Met behulp van de Data Management API bouwden de ontwikkelaars een consistente manier voor belanghebbenden om gegevens in ontwerpcontext te bekijken met de Viewer API in vele softwaresystemen.

De hoogtepunten van Forge zijn de volgende:

  • Maakt kennisdeling tussen teams mogelijk.
  • Automatiseert processen voor het verbeteren van het onderhoud en de veiligheid van vitale wegen.
  • Elimineert silo data bronnen die tijd en kosten aan projecten toevoegden.
Wij helpen de ideale digitale producten te bedenken, ontwerpen en bouwen voor een betere wereld!        
PEOPLE FIRST.
NEEM CONTACT OP MET ANTHONY

Benieuwd naar meer?

Anthony en andere Pàu experten staan klaar om je te adviseren en al je vragen te beantwoorden. 

Anthony Iudicello - Managing Director
Contact
Pàu NV
BE 0834 918 887
Frankrijklei 115, 2000 Antwerpen
info@pàu.be
logo baanBrekendeWerkgever 2022