Trends Top Bouw
Publicatie

Pàu laat bouwsector kracht van data benutten: "Kostenefficiëntie, snelheid en duurzaamheid zijn cruciaal".

Data is cruciaal gedurende de volledige levenscyclus van een bouwproject, en dat heeft ook de sector begrepen. Dankzij de grootschalige adoptie van het 3D Bouw Informatie Model (BIM) werken diverse disciplines steeds beter samen. “We zien het belang van samenwerking en document management toenemen”, klinkt het bij Managing Director Anthony Iudicello. “Bouwteams maken meer en meer gebruik van cloud-gebaseerde platformen die mobiliteit en toegang tot informatie verbeteren”. 

Ecosysteembenadering

BIM Level 3 (waarbij alle betrokken partijen samenwerken binnen één gedeeld projectmodel, nvdr) biedt de kans om data van het volledige bouwproces te integreren met andere bedrijfstoepassingen. Deze ecosysteembenadering laat volgens Iudicello meer kostenefficiëntie, snelheid en duurzaamheid toe. “Workflows die een sterke relatie hebben met facility management, cost management en asset management bieden ogenblikkelijke return. De visualisatie van data verwant aan 3D-modellen in een web- en smartphone applicatie bieden ontelbare mogelijkheden”.  Onze klanten beseffen dat er veel kansen liggen in deze sector. Zo werken we inmiddels samen met bv. de Vlaamse Overheid AWV, het WTCB en Multi-Masters Group. 

Nieuwe kansen

"De recente vooruitgang in Artificiële intelligentie, Augmented Reality, Virtual Reality, Internet of Things (IoT) en data science zal vruchten afwerpen voor de sector”, voegt Digitaal Strateeg Dirk Bollen daar aan toe. “Vaak zien we bij een versnelling in digitalisering van een traditionele sector dat deze omwenteling aanleiding geeft tot nieuwe services met bijbehorende verdienmodellen.   "
Dirk Bollen

Innovatie workshops

Aan de hand van een innovatieworkshop evalueren we hoe de digitalisering in jouw bedrijf en sector een meerwaarde biedt.  Gedurende een workshop van 3 uur identificeren we de digitale noden van je organisatie. Verder visualiseren en prioriteren we heldere acties om een succesvol digitaal traject te definiëren omtrent de customer journey.

Wat kan Pàu voor jou doen?

Neem contact op met onze experts om te zien wat wij kunnen doen om uw belangrijkste doelstellingen en uitdagingen te verwezenlijken!

"Bouwteams maken steeds meer gebruik van cloud-platforms die de mobiliteit en de toegang tot informatie verbeteren. "
Anthony Iudicello, Managing Director bij Pàu.
Wij zetten de gebruikerservaring centraal met behoud van een pragmatische aanpak in relatie tot de technische en zakelijke context!
PEOPLE FIRST.
NEEM CONTACT OP MET ANTHONY

Benieuwd naar meer?

Anthony en andere Pàu experten staan klaar om je te adviseren en al je vragen te beantwoorden. 

Anthony Iudicello - Managing Director
Contact
Pàu NV
BE 0834 918 887
Frankrijklei 115, 2000 Antwerpen
info@pàu.be
logo baanBrekendeWerkgever 2022