Wordt de rol van UX/UI-ontwerp uitgeschakeld door AI-tools?
Publicatie
Strategie
UX ontwerp

Wordt de rol van UX/UI-ontwerp uitgeschakeld door AI-tools?

Attention Insight

Artificial Intelligence voorspelt direct waar gebruikers zullen kijken na interactie met uw ontwerp, zodat u tijd kunt besparen en fouten na de lancering kunt vermijden. Twijfel geen moment en bewijs uw ontwerpsvisie! Leer of de CTA-knop voldoende zichtbaar is, voer A/B-tests uit, zie welk object de meeste aandacht trekt en creëer een betere gebruikerservaring op basis van gegevens!

Prowriting

Prowriting is een eenvoudige en zeer naadloze AI-schrijfassistent die u magisch kan helpen uw ruwe UX copy placeholder/ draft om te zetten in een meer gepolijste UX-copy. Schrijf de placeholder / concept in het Engels en ontvang onmiddellijk gepolijste UX-copy in meerdere talen die aansluiten bij de tone of voice van uw merk.

QoQo:

QoQo is een AI-ontwerptool voor UX die u helpt een breed en georganiseerd beeld te krijgen in de vroege stadia van het ontwerpproces. Op basis van uw invoer genereert het kaarten om een persona op te bouwen met gebruikersdoelen, behoeften, motivaties, frustraties en taken. Of het kan u helpen uitdagingen, risico's en belangrijke elementen voor uw ontwerpopdracht te identificeren. U kunt met één klik een productopdracht, gebruikersinterview, persona, gebruikersreis en UX-text maken.

Figma AI - Images

De FigmaAI-plugin is een geavanceerd hulpmiddel dat is ontworpen om uw ontwerpworkflow te stroomlijnen door gebruik te maken van de kracht van kunstmatige intelligentie. Met deze plugin kunt u gemakkelijk afbeeldingen maken en bewerken, waarbij geavanceerde AI-algoritmen worden gebruikt om repetitieve taken te automatiseren en intelligente suggesties te bieden voor ontwerpelementen.

Magician 

Design met de kracht van AI om alles te doen, van het schrijven van tekst tot het genereren van unieke pictogrammen uit de tekst. Elke magische spreuk werkt naast u om uw creativiteit en verbeelding te vergroten terwijl u ontwerpt.

Op basis van mijn onderzoek en testen ben ik tot de conclusie gekomen dat om AI-plugins effectief te kunnen gebruiken, men een goed begrip van ontwerp moet hebben. Hoewel AI-plugins uw werk kunnen versnellen, is het noodzakelijk om de resultaten te analyseren, fouten te identificeren en te interpreteren. We kunnen dit vergelijken met het rijden van een Tesla. Hoewel deze gedeeltelijk zelfrijdend is, heeft men nog steeds een rijbewijs nodig om ermee te rijden.

Daarom, beste collega's, is er geen reden tot zorg. Hoewel AI sommige aspecten van het ontwerpproces kan automatiseren, kan het de creativiteit en menselijke inzichten die ontwerpers in hun werk brengen niet vervangen. De toekomst van ontwerp draait niet om het vervangen van menselijke ontwerpers door machines, maar om het gebruik van AI om hun vaardigheden en capaciteiten te verbeteren en te versterken.

Wij zetten de gebruikerservaring centraal met behoud van een pragmatische aanpak in relatie tot de technische en zakelijke context!
PEOPLE FIRST.
NEEM CONTACT OP MET ANASTASIIA

Benieuwd naar meer?

Anastasiia en andere digitale experten van Pàu staan klaar om je te adviseren en helpen je om de waardevolle digitale producten en ervaring te creëeren.

Ana Lavrenova
Contact
Pàu NV
BE 0834 918 887
Frankrijklei 115, 2000 Antwerpen
info@pàu.be
logo baanBrekendeWerkgever 2022